20 Utrechtse studentenhuizen doen wedstrijd energie besparen

9 februari 2016Zo’n twintig Utrechtse studentenhuizen gaan tien weken lang zo min mogelijk energie gebruiken. Wie wint, heeft niet alleen een lagere energierekening, maar gaat ook met alle huisgenoten op klimaatreis naar Noorwegen. 

De Utrechtse studentenhuizen doen mee aan de Eco Crazy 88 Studentenbattle, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Koelestudenten.nl.

Van de website Koelestudenten.nl
‘(…) The Eco Crazy 88 is een battle van 10 weken lang tussen 20 studentenhuizen waarin je met je huisgenoten zoveel mogelijk van de 88 duurzame (Eco) en gekke (Crazy) opdrachten uitvoert. Voor elke uitgevoerde actie verdien je punten en verduurzaam je je huis en je leven, en daarmee bespaar je meteen op je energierekening! Het team dat de battle wint gaat op een avontuurlijke reis in het buitenland! (…)’

Uit een bericht van RTV Utrecht
‘(…) “Het is een win-win-win-win-situatie; super gezellig bezig zijn met je huis, terwijl je energiekosten bespaart, je inzet tegen klimaatverandering en hopelijk anderen inspireert om hetzelfde te doen”, aldus Inge Schrijver. (…)’

In april wordt, tijdens een klimaatfeest, de prijs uitgereikt aan het winnende studentenhuis. Tussendoor is de wedstrijd te volgen op Facebook.

 

Bronnen
Website Koelestudenten.nl over The Eco Crazy 88 battle
Koelestudenten.nl op facebook
RTV Utrecht, 8 februari 2016: Utrechtse studenten kunnen reis winnen met energiebesparing

Foto: Koelestudenten.nl

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.