RTL organiseert Sciencecafé over de belofte van nanotechnologie

160218 RTL toekomstmakers Albert Polman AMOLF

19 februari 2016Het is helemaal niet moeilijk om van energieopwekking met kolen, olie en gas af te komen. Met nanotechnologie hebben we die fossiele energiebronnen helemaal niet nodig. RTL Z organiseert een positieve avond over de mogelijkheden van nano-energie.

Uit het bericht van RTL Z
‘(…) Trilstroom, kleding als energiecentrale, super efficiënte zonnepanelen. Met nanotechnologie komen hele nieuwe manieren van stroomopwekken in beeld. De omslag van grijs naar groen kan veel sneller. Olie, gas en kolen zijn overbodig.
Het Sciencecafé van 3 maart gaat over dit perspectief. Wat kan er allemaal al met nanotechnologie? Welke startups staan te trappelen? Hoe kijken de energiebedrijven tegen deze ontwikkeling aan? Waarom is het er nog niet?
Deze avond volgt op de uitzending van Toekomstmakers over Nanotechnologie en energie.

Met:
Albert Polman: Hoogleraar aan de Universiteit Amsterdam, pionier op gebied van nanotechnologie en energie
Innovatie deskundigen uit de energiesector
Een startup in de nano- energie (…)’

Het Sciencecafé is gratis toegankelijk, aanmelden via sciencecafe@rtl.nl

Foto: Albert Polman van onderzoeksinstituut AMOLF. Zijn instituut wil zonnepanelen goedkoper en beter maken. Mogelijk kunnen ze in de toekomst geprint worden, net als een krant. ‘Als we met dezelfde snelheid zonnepanelen kunnen printen, zijn we in tien jaar klaar en hebben we genoeg zonnepanelen om de hele wereld van energie te voorzien’, aldus Polman in de uitzending van Toekomstmakers. (still uit Toekomstmakers, aflevering 11 februari 2016)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.