ABP steekt 330 miljoen in Amerikaanse zonneparken

Pensioenfonds ABP steekt ruim 330 miljoen euro in drie zonne-energieprojecten in de Verenigde Staten met een totale capaciteit van 1.400 megawatt, voldoende voor zo’n 370.000 huishoudens.

Dat meldt het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs, het grootste pensioenfonds in Nederland. Door investeringen in hernieuwbare energie hoopt het pensioenfonds een bijdrage te leveren aan het klimaatakkoord van Parijs. ‘Deze investering sluit aan op onze ambitie om in 2020 de beleggingen in hernieuwbare energie, zoals zonne-energie, te vervijfvoudigen. ABP wil zijn bijdrage leveren om de klimaatdoelen van Parijs te halen”, zegt ABP-voorzitter Corien Wortmann–Kool.

Investeringen vervijfvoudigen

De investeringe gaat naar de uitbreiding van het Californische Mount Signal 3, de aanleg van California Flats en het Moapa zonnepark in Nevada. Moapa is het eerste zonnepark dat volledig is gebouwd in een indianenreservaat en moet naast zonne-energie ook honderden banen voor de de lokale bevolking opleveren.

“Alle drie de zonneparken hebben langjarige contracten afgesloten met energiebedrijven. Daarmee leveren ze een langjarig en stabiel rendement op voor onze deelnemers”, zegt Wortmann-Kool. Eerder werd al bekend dat het pensioenfonds bijna € 327 miljoen investeert in de aanleg van het Åskalen-park, het grootste windmolenpark op het vasteland van Zweden.

Bron:

  • ABP, 25 oktober 2017, ‘ABP financiert zonneparken in Verenigde Staten’

Foto: U.S. Department of Energy on Flickr, ‘Moapa Band of Paiute Indians Utility-Scale Solar Array, Nevada’, Workers install 250-MW solar project on the Moapa Indian River Reservation in southern Nevada. Photo from First Solar

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.