Assen: ‘Kindermuseum Boordevol Energie’

160218-Kindermuseum
18 februari 2016
In Assen is het ‘Kindermuseum, Boordevol Energie’ geopend, een initiatief van het Drents Museum en de NAM. Het museum laat energie vroeger en nu zien.

Uit een bericht van Energy Challenges
(de aan Energy Challenges deelnemende kinderen heten ‘Energizers’)
‘(…) Dit is een vernieuwend concept waar de Energizers van alles kunnen ontdekken en beleven over energie. In het Kindermuseum leren de kinderen hoe men vroeger met energie omging en hoe dat tegenwoordig gaat. Zodra de Energizers in het museum komen, maken zij deel uit van een boeiend spel. Ze gaan veel beleven en ervaren, maar de samenwerking is hierbij ook heel belangrijk.
Spelenderwijs ontdekken de Energizers wanneer zij energie verbruiken en hoe zij energie kunnen besparen. Zodra zij besparen verkleurt ‘’het centrale huis’’, het belangrijkste spelelement. Zelf ontdekken en ‘proeven’ staat voorop bij het Kindermuseum. (…) Bezoek aan het museum is voor alle Drentse scholen gratis inclusief vervoer en dit geldt ook voor Groningen en Friesland die binnen een straal van 50 kilometer van Assen liggen. Dit aanbod kun je als deelnemende school toch niet afslaan?! (…)’

Schermafbeelding 2016-02-17 om 21.16.20

Bronnen
Energy Challengers Drenthe, nieuwsbrief, 17 februari 2016: Kindermuseum Boordevol Energie (geen URL)
Website Kindermuseum Boordevol Energie
Team Drenthe van Energy Challenges

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.