Belgisch weerbericht meldt nu ook verwachting voor zonne- en windenergie

Belgisch weerbericht meldt nu ook verwachting voor zonne- en windenergie

5 september 2016In België geeft het weerbericht sinds 1 september nu ook verwachtingen voor het opwekken van zonne- en windenergie. De VRT: ‘We willen het belang ervan benadrukken door er geregeld informatie over te geven in Het Weer’.

160905-Deboosere
Frank Deboosere (VRT): ‘Zon en wind steeds belangrijker als energiebronnen’

Uit een bericht van de VRT
‘(…) “Zon en wind worden alsmaar belangrijker als energiebronnen”, zegt weerman Frank Deboosere. “Het is bovendien schone energie. We willen het belang ervan benadrukken door er geregeld informatie over te geven in Het Weer.
“De extra informatie kan expliciet zijn, door bijvoorbeeld aan te geven dat de omstandigheden de voorbije dag ideaal waren voor windmolens of dat de zonnepanelen de volgende dag gouden zaken zullen doen. Of het kan explicieter en concreter door de totale productie van zonne- en windenergie van de voorbije maand te vermelden, eventueel in vergelijking met een andere periode”, verduidelijkt Deboosere (…) Zonne- en windenergie krijgen ook hun eigen icoontjes in het weerbericht. Zo willen we de kijkers tegelijk informeren over en sensibiliseren voor de groene energie van zon en wind.” (…)’
Bronnen
VRT, 1 september 2016: Frank en Sabine geven voortaan ook informatie over zonne- en windenergie

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.