Binnen 7 jaar nóg een windpark op zee? ‘Het kan’, zegt TenneT

Binnen 7 jaar nóg een windpark op zee? ‘Het kan’, zegt TenneT

21 juli 2016In reactie op het voorstel van Natuur & Milieu en Eneco om het subsidiegeld voor biobijstook in kolencentrales te besteden aan een extra windpark op zee, meldt TenneT dat het technisch in ieder geval kan op het net dat nu gebouwd wordt.

Uit een bericht van Windenergie Nieuws
‘(…) Het kan op het net (lopende ontwikkelingsprogramma voor offshore wind, 3450 MW) aangesloten worden”, is de conclusie van TenneT.
Daarmee zou de al ambitieuze doelstelling voor 3.450 MW aan nieuwe windparken op zee in 2023, zoals dat in het Energie-akkoord is vastgelegd, verhoogd worden met 700 MW. Aansluiting van een extra windpark in is alleen mogelijk als daartoe nog dit jaar (2016) een besluit valt door het ministerie van Economische Zaken en ook dit jaar de locatie bekend wordt.
Verder moet de locatie van het windpark te verbinden zijn door middel van het gestandaardiseerde aansluitconcept op basis van 700MW wisselstroomtechniek (AC) dat TenneT – in nauwe samenspraak met de windparkontwikkelaars – ontworpen heeft voor de huidige geplande windparken. (…)’

Bronnen
Windenergie Nieuws, 20 juli 2017: TenneT: Aansluiten extra 700 megawatt windpark op zee in 2023 kan
Zie ook
FluxEnerghie, 19 juli 2016: ‘Vervang biomassabijstook door wind op zee. Scheelt 1 miljard’  
Foto: Van Oord

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.