BP mobiele lader, bron: BP

BP gaat experimenteren met mobiele snelladers

BP mobiele lader, uit persbericht BP? via Remco, TankPro

BP gaat komend jaar in Europa experimenteren met mobiele snelladers. Het Britse olieconcern heeft daarvoor de samenwerking opgezocht met Freewire Technologies. Beide partijen gaan de snelladers samen niet alleen bij tankstations, maar ook op andere locaties inzetten. BP heeft 5 miljoen dollar geïnvesteerd in het Amerikaanse bedrijf.

Het plaatsen van mobiele snelladers, waarmee met 50 kW kan worden opgeladen, is volgens BP-topman Tufan Erginbilgic een goede manier om op dit moment te experimenteren met laadfaciliteiten. “Door gebruik te maken van FreeWire’s mobiele systeem kunnen we heel snel reageren en snellaadpunten neerzetten op plekken waar de vraag het grootst is. Daarvoor zijn geen grote investeringen noodzakelijk. Het is bovendien ook mogelijk om oplaadpunten te realiseren op plekken waar we geen tankstations hebben.”

Laadpalen nog niet vanzelfsprekend

Bij tankstations van BP zijn laadpalen op dit moment bepaald nog geen vanzelfsprekendheid. Toch ziet het Britse oliebedrijf wel degelijk een belangrijke rol weggelegd voor elektrische auto’s in de toekomst, laat ceo Tufan Erginbilgic weten. Volgens de topman verandert de wereld op dit moment in rap tempo. Hij wil dat bestuurders van auto’s en andere voertuigen ook in de toekomst bij BP blijven aankloppen. Maar om dat voor elkaar te krijgen, is er nog wel volop werk aan de winkel.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.