Campagne ‘Duurzame Warmte’ gericht op huiseigenaren

14 maart 2017Met een campagne ‘Duurzame Warmte’ wil de de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) huiseigenaren aanmoedigen over te stappen op vormen van duurzame warmte. Een speciale website van MilieuCentraal informeert over kosten, opbrengsten en subsidiemogelijkheden.

Persbericht van de NVDE
‘(…) Op een duurzame manier je huis verwarmen en zorgen voor warm water. Dat is voor iedereen goed mogelijk met technieken als zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels. Maar hoe werkt dat nu precies en hoe kies je nu de juiste techniek voor jouw huis? Met de nieuwe campagne Duurzame Warmte wil de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) samen met haar leden, rijksoverheid en milieuorganisaties als Greenpeace en Milieu Centraal het makkelijker maken voor consumenten om te kiezen voor duurzame warmte.

80 procent van alle energie in huis gaat naar verwarmen
Duurzame warmte heeft immers de toekomst. Door te kiezen voor duurzame warmte kun je niet alleen je eigen energierekening verlagen, je levert ook een aanzienlijke bijdrage aan de transitie naar schone energie, die we als Nederland willen maken. Want van alle energie die je thuis verbruikt, gaat ongeveer 80 procent naar het verwarmen van je huis of van water. Slechts 20 procent gebruik je daadwerkelijk voor elektriciteit. Bovendien is het mede door de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aantrekkelijker dan ooit om als huiseigenaar te investeren in duurzame warmte. Met de 70 miljoen die tot en met 2020 in deze regeling jaarlijks beschikbaar is kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Dat kan oplopen in de meeste gevallen tot wel 20 procent van je aankoopkosten.

Alle mogelijkheden op een rij
De campagne wil huiseigenaren dan ook helpen met de juiste informatie aan duurzame warmtetechnieken. Vanaf maandagavond 13 maart gaat een speciale website van Milieu Centraal live (www.duurzamewarmte.nl), met daarop inzicht in de mogelijkheden om je huis op een duurzame manier te verwarmen en te zorgen voor warm water. Hier staan alle mogelijkheden op een rij. Je vindt er heldere informatie over de verschillende technieken. Wat doet een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel eigenlijk? Wat kost het en past het bij mijn huis?

Je kunt verder op de site via een handige tool bekijken welke techniek voor jouw woning het meest geschikt is. Wil je meer informatie of direct al een offerte? De site biedt de mogelijkheid om snel in contact te komen met de aangesloten betrouwbare leveranciers, waar je offertes kunt aanvragen.

Campagne Duurzame Warmte
De campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Greenpeace, de brancheverenigingen voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Stichting Duurzame Energie Prestatie Keur en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. (…)’

Bronnen
NVDE, 13 maart 2017: Eenvoudig kiezen voor duurzame warmte 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.