COP21 – Morgen 12 bussen naar Parijs

10 december 2015 – Morgen vertrekken vanuit verschillende plaatsen in Nederland bussen naar Parijs. Of om een goed akkoord straks te vieren, óf om boosheid te uiten over een slecht akkoord.

Uit een persbericht van Milieudefensie
‘(…) Vrijdag 11 december vertrekken vanaf acht locaties in Nederland twaalf bussen naar de klimaattop in Parijs. Uit Amsterdam vertrekken vijf bussen, verder vertrekken er bussen uit Utrecht, Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Breda en Maastricht. Totaal gaan er zo’n 400 actievoerders met Milieudefensie naar Parijs. Hiermee wil Milieudefensie maximaal bijdragen aan een succesvolle klimaattop. Ook wil de organisatie aan politici laten weten dat betrokken burgers, ongeacht de uitkomst van de top, door zullen gaan met acties en activiteiten om klimaatverandering te stoppen. In Parijs zullen alle 400 deelnemers meedoen aan acties tegen klimaatverandering.

11 december
Vrijdagavond 11 december zijn ze bij de door het Friends of the Earth-netwerk (Milieudefensie is de Nederlandse tak) georganiseerde internationale manifestatie; ‘People. Power. Action’. Een programma met ooggetuigenverslagen van klimaatverandering en diverse sprekers en bands. Deze manifestatie is naar binnen verplaatst vanwege de aangescherpte veiligheidsmaatregelen na de aanslagen in Parijs. Hier worden totaal zo’n 2.000 mensen verwacht.

12 december
Op zaterdagochtend 12 december zal iedereen deelnemen aan de grote actie van de Franse klimaatcoalitie, met onder andere Friends of the Earth, Greenpeace en Action Aid. Deze actie is een alternatief voor de oorspronkelijk geplande actie op Place de la Republique. In kleine groepjes gaan mensen naar honderden locaties in het centrum van Parijs. Met behulp van gps vormen al deze actievoerders samen reusachtige letters in de straten van Parijs. Samen vormen die letters een oproep die (alleen) online te zien zal zijn. (…)’

Bronnen
Milieudefensie, 9 december 2015: Milieudefensie met 12 bussen naar Parijs voor acties COP21
Foto: Milieudefensie

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.