Debat over nieuwe wet weer gedomineerd door splitsingsdebat

7 oktober 2015 – Gisteravond ging wederom een groot deel van het debat in de Tweede Kamer over de splitsing van DELTA en Eneco. Dat ging wel ten koste van de discussie over de onderwerpen waarvoor de nieuwe elektriciteits- en gaswet werd voorgesteld.

Uit het verslag van de Tweede Kamer
‘(…) Verschillende woordvoerders wijzen op het belang van verduurzaming en doen voorstellen om die te versnellen. Gerichte energiebesparing kan dure investeringen in het netwerk helpen voorkomen, betogen Bosman en Vos. Van Veldhoven (D66) pleit voor snelle verduurzaming van de bebouwde omgeving door het energieneutraal maken van woningen en gebouwen. Samen met Van Tongeren vraagt zij om onderzoek naar het certificeren van gas, zodat duidelijk is waar het is gewonnen. De GroenLinks-woordvoerster stelt ook voor het makkelijker te maken om duurzaam opgewekte energie op te slaan in batterijen van elektrische auto’s. Graus wil voorkomen dat woningbezitters opdraaien voor hoge ombouwkosten als wijken overschakelen van gas op warmte.
De Kamer sprak eerder over de Elektriciteits- en gaswet op 30 september. De stemmingen over het wetsvoorstel en de ingediende moties zijn op 13 oktober. (…)’

Het conceptverslag van het kamerdebat is al gereed is is te lezen op plenaire verslagen van de Tweede Kamer.
Later op de dag publiceren we een overzicht van de belangrijkste opmerkingen en toezegging uit het deel van het kamerdebat dat niet over de splitsing ging.

 

Bronnen
Tweede Kamer, 6 oktober 2015: Kamp houdt vast aan scheiding netwerk en levering

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.