Debat ‘Shell wordt duurzaam’

Debat ‘Shell wordt duurzaam’

26 april 2016Op de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering van Shell wordt gestemd over de resolutie: ‘Shell wordt een duurzaam energiebedrijf’. Follow This, een vereniging van activistische aandeelhouders, kreeg de resolutie op de agenda en organiseert deze week alvast een debat.

Follow This heeft tot doel Shell van binnenuit te verduurzamen. De activistische aandeelhoudersbeweging heeft voor de aandeelhoudersvergadering van 19 mei een revolutionair agendapunt op de agenda gekregen:

‘(…) Shell will become a renewable energy company by investing the profits from fossil fuels in renewable energy; we support Shell to take the lead in creating a world without fossil fuels and expect a new strategy within one year. (…)’

Donderdag organiseert Follow This het debat ‘Shell wordt duurzaam’ in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Uit het programma van Pakhuis de Zwijger 
‘(…) De Noordzee vol windparken, de Sahara vol zonnepanelen, Amsterdam vol elektrische auto’s. Shell heeft de macht en de miljarden om het mogelijk te maken. Het moet alleen beslissen om de huidige winsten uit fossiele brandstoffen te investeren in duurzame energie in plaats van steeds dieper te boren naar steeds duurdere olie. Duurzame energie wordt steeds goedkoper. Tijd om over te stappen. Goed voor de toekomst van Shell en goed voor de wereld. Follow This schaart nieuwe en bestaande aandeelhouders achter deze missie, zodat Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien.
Krijgt Follow This de pensioenfondsen mee? Is dit een goede manier om de overgang naar een duurzame energievoorziening te versnellen of kunnen we Shell beter links laten liggen? (…)

Bronnen
Pakhuis de Zwijger over het debat
Website Follow This
FluxEnergie, 12 februari 2016: Agendapunt Shell-vergadering: ‘Shell wordt duurzaam energiebedrijf’

Foto: Follow This

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.