Dijksma over Klimaatakkoord: ‘Nu snel actie’

160422-SharonDijksma22 april 2016 – Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) ondertekent vandaag als voorzitter van de Europese Unie namens de 28 lidstaten het Klimaatakkoord van Parijs bij de Verenigde Naties in New York. Minister-president Eman van Aruba plaatst zijn handtekening namens het Koninkrijk der Nederlanden.

Uit een persbericht van de Rijksoverheid
‘(…) Dijksma: “Het tekenmoment van het historische Klimaatakkoord bevestigt nog eens dat de wereld wil werken aan het beperken van de temperatuurstijging en de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Alleen moeten de afspraken nu snel omgezet worden in acties. Daar zijn we al hard mee bezig, want we staan voor een forse opgave. De tijd tikt.”

Ratificatie
Nederland is al direct met het ratificatie-proces van het Klimaatakkoord begonnen. Dat betekent dat de gemaakte afspraken in wetgeving worden vastgelegd. Het akkoord treedt in werking als tenminste 55 landen het akkoord ratificeren die tezamen verantwoordelijk zijn voor tenminste 55% van de totale broeikasgasuitstoot in de wereld. (…)’

Bronnen
Rijksoverheid, 22 april 2016: Staatssecretaris Dijksma ondertekent Klimaatakkoord bij Verenigde Naties

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.