Dit weekeinde lichtshow op Zeeuwse windturbines nog te zien

17 maart 2016 Voor wie het eerder gemist heeft, een laatste kans: vrijdag 18 en zaterdag 19 maart vanaf 8 uur ’s avonds is Windlicht, de lasershow van Studio Roosegaarde in het windmolenpark bij het Zeeuwse Sint Annaland, nog te zien. 

Uit het persbericht van Studio Roosegaarde
‘(…) Groene energie. Iedereen wil het, maar niet in zijn achtertuin. Toch raar voor een land dat bekend staat om zijn pittoreske windmolens uit de 18de eeuw. Hoe kunnen we groene energie weer de allure geven die het verdient?
‘Windlicht’, het nieuwste kunstwerk van Roosegaarde, bestaat uit een dans van lichtlijnen. Speciale software en tracking technologie detecteert de windmolenwieken die met 280 kilometer per uur draaien. Groene lijnen van licht worden gekoppeld aan deze wieken. Hierdoor ontstaat een spel van licht dat altijd anders is en meditatief wordt. Roosegaarde: “Windlicht is een verbindende link tussen Nederlanders en de schoonheid van ons nieuwe landschap.”
Daan Roosegaarde raakte geïnspireerd door Kinderdijk. Deze pittoreske windmolens uit 1740 zijn voor hem een goed voorbeeld van Nederlandse innovatie. Opnieuw verbinding maken met het landschap en positieve beeldvorming rondom groene energie is ook een belangrijke drive voor hem. Met een team van ontwerpers en engineers is dit kunstwerk ontwikkeld. (…)’

‘(…) Praktische informatie:
‘Windlicht’ is op 10, 11, 12, 18 en 19 maart elke avond van 20:00 tot 23:00 uur gratis te zien in het Eneco windmolenpark bij Sint Annaland in Zeeland.
Het kunstwerk werkt met de krachten van de natuur en is daardoor weersafhankelijk. Hierdoor kunnen de data en tijden van de mogelijke bezichtigingen van het kunstwerk afwijken. De actuele stand van zaken is te vinden op de Facebookpagina van Studio Roosegaarde.
Bij het binnenrijden van St. Annaland kunnen bezoekers afstemmen op een speciaal radiokanaal ‘Windlicht FM’ op 105.3 FM om verhalen achter het kunstwerk te horen.
Wij raden bezoekers aan om stevig en warm schoeisel te dragen. De locatie van de windmolens is nabij de kruising Molendijk/Annavosdijkseweg in Sint Annaland, Zeeland. Het project zal echter in de omgeving vanaf verschillende locaties goed te zien zijn. (…)’

Bron
Studio Roosegaarde, zonder datum: Nieuwste kunstwerk Roosegaarde ‘Windlicht’ toont de schoonheid van groene energie

Foto en video: Studio Roosegaarde

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.