Driekwart zonnepanelen verkocht vóór opening zonnepark Maassluis

Wethouder Gerard van der Wees van Maassluis opent donderdag een nieuw zonnepark op bedrijventerrein De Dijk in de Zuid-Hollandse gemeente. Het park moet eraan bijdragen dat de gemeente in 2040 CO2-neutraal is. De belangstelling onder de inwoners van Maassluis blijkt groot, voor opening is 75 procent van de zonnepanelen in het zonnepark verkocht.

Het park bestaat uit 853 zonnepanelen en heeft een vermogen van 0,25 MW. Energieleverancier Vrijopnaam bouwt en exploiteert het zonnepark Maassluis. De locatie ligt volop in de zon, aan het water en iets verhoogd. Deze ligging met veel zon en koelte is ideaal voor de productie van zonnestroom.

Eén van de afspraken tussen de gemeente Maassluis en Vrijopnaam is dat inwoners tot 6 weken na opening van het zonnepark exclusiviteit hebben om een zonnepaneel te kopen. Bovendien krijgen zij de eerste twee zonnepanelen gratis. Tot 1 mei kunnen mensen hun interesse kenbaar maken en een offerte aanvragen.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die zich geen zonnepanelen op hun dak kunnen permitteren. De eerste twee zonnepanelen in het park zijn gratis en je bent niet verplicht meer te kopen.” Wethouder Gerard van der Wees vult aan. “Je kunt daarmee je inwoners de gelegenheid geven om op een dergelijke manier deel te nemen aan de energietransitie. En op die manier ook een voordeel te kunnen halen.”

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.