Duitsland wil zijn gasbevoorrading onafhankelijker maken (foto: Fluxys)

Duitsland investeert in lng-infrastructuur

Duitsland wil minder afhankelijk worden van gas uit Rusland. De nieuwe regering van bondskanselier Angela Merkel is van plan de komende jaren fors te investeren in infrastructuur voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng).

Duitsland mikt onder meer op de bouw van terminals aan de Noord- en Oostzeekust, waarmee het ook minder afhankelijk wordt van de doorvoer van lng door onder meer Nederland en België.

Het dichtdraaien van onder meer de Britse en Nederlandse gaskranen, maakt dat Duitsland steeds afhankelijker wordt van gas uit Noorwegen en Rusland. Het beleid van Merkel wordt mee ingegeven door de oplopende spanningen tussen Europa en Rusland door de kwestie rond de vergiftiging van ex-spion Sergej Skripal in Londen.

De Duitse regering steunt naar eigen zeggen alle initiatieven die leiden tot een “diversificatie van de gasvoorziening.” Dat geldt ook voor het transport van gas. (ANP/Bloomberg)

Auteur: Redactie

2 reacties op “Duitsland investeert in lng-infrastructuur”

Adriaan Koene|21.03.18|11:03

Hoe komen wij in contact bij de Duitse afdeling die daar over gaat. Wij kunnen met onze plasma techniek ammonia gas maken uit water en lucht als vervanger van aardgas. Zie onze website http://www.ancplasma.com

Koen Mortelmans|21.03.18|15:51

De basis voor dit bericht is afkomstig van persbureaus die de regeringsvorming in Duitsland coveren. Het is een ambitie, nog geen concrete actie van de nieuwe Duitse federale regering. Die zal vermoedelijk nog een “afdeling” aanduiden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.