Elektrisch rijden op lokaal opgewekte energie

7 januari 2016 – Elektrisch rijden kan nóg schoner door je elektrische auto te laden met lokaal opgewekte schone energie.

Uit een persbericht van Allego en Vandebron
‘(…) Allego, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, en Vandebron, de eerste energieleverancier waar je rechtstreeks schone energie van lokale producenten koopt, gaan vanaf nu samenwerken om automobilisten met een elektrische auto te voorzien van lokaal opgewekte, schone energie. De twee Nederlandse bedrijven zetten hiermee een belangrijke stap naar 100% schone mobiliteit. Binnen de samenwerking zal Vandebron de schone stroom verzorgen en Allego het beheer, onderhoud en ontwikkeling van de laadinfrastructuur op zich nemen om elektrische voertuigen op te laden.

Dankzij de samenwerking tussen Vandebron en Allego wordt het voor e-rijders mogelijk om hun auto te laden met groene stroom die in hun eigen regio is opgewekt. (…) VandeBron zal per direct elektriciteit leveren voor de laadpalen die Allego in Nederland heeft staan. Allego is een belangrijke partner van gemeenten en bedrijven om elektrisch vervoer te stimuleren; Allego realiseert laadpalen in meer dan 100 Nederlandse gemeenten. Door de samenwerking van Allego met Vandebron kunnen gemeenten, bedrijven en locatiehouders er nog explicieter voor kiezen om groene stroom die in de regio beschikbaar is in te zetten voor lokaal schoon elektrisch vervoer. (…) “We moeten naar een volledig transparante en duurzame energiemarkt. Daarom is het geweldig dat wanneer je je auto oplaadt, je ook kan zien waar de energie vandaan komt en dat die energie duurzaam is geproduceerd,” zegt Matthijs Guichelaar, oprichter van Vandebron. (…)’

Bronnen
Allego, 7 januari 2016: Allego en Vandebron maken elektrisch rijden op lokaal opgewekte energie mogelijk

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.