Eneco bereikt mijlpaal: 1 GW aan duurzame opwek

Eneco bereikt mijlpaal: 1 GW aan duurzame opwek

2 november 2016Eneco meldt trots een mijlpaal te hebben bereikt: 1 GigaWatt aan duurzame opwekcapaciteit. De mijlpaal wordt bereikt door de overname deze week van de wind- en zonactiviteiten van Delta. 1 GigaWatt is goed voor het jaarlijkse stroomverbruik van zo’n 850.000 huishoudens. De capaciteit staat deels in het buitenland.

Uit een persbericht van Eneco
‘(…) Eneco behoort tot de schoonste energiebedrijven van Europa en haar streven is om een steeds groter deel van de elektriciteit voor klanten duurzaam te produceren. Zo investeerde Eneco Groep de afgelopen vijf jaar €1,4 miljard in wind, biomassa, zon, warmte, energiebesparing en innovatie. De rol van Eneco verschuift steeds meer naar een innovatieve en duurzame dienstverlener. We realiseren grote duurzame projecten met andere samenwerkingspartijen zoals de NS en Google.

In Nederland 70% van wind op zee en 10% van wind op land
Als we kijken naar onze bijdrage aan wind- en zonne-energie alleen in Nederland dan levert Eneco 70% van alle wind op zee en 10% van alle wind op land. Recent zijn door Eneco diverse grote initiatieven gerealiseerd, zoals Zonnepark Ameland en de twee windparken Eneco Luchterduinen en Windpark Delfzijl Noord. Deze parken produceren evenveel stroom als het jaarlijkse stroomverbruik van 200.000 huishoudens.

Als we kijken naar de landen waar Eneco actief is, zien we in de periode van 2010 tot 2016 een verdubbeling van de opwek van duurzame energie. Internationaal wint Eneco steeds meer terrein en de ambitie is om verdere groei te realiseren. In Groot-Brittannië investeert Eneco in windenergie, in Frankrijk met name in zon en in Nederland en België ligt de focus op wind, zon en biomassa.

Zie hieronder een aantal duurzame projecten dat een belangrijke bijdrage levert aan de mijlpaal van 1 GigaWatt.

  • 129 MW – Eneco Luchterduinen
  • 120 MW – Prinses Amaliawindpark
  • 62,7 MW – Windpark Delfzijl
  • 6 MW – Zonnepark Ameland
  • 30 MW – Windpark Fosses-la-Ville (België)
  • 3,5 MW – Zonnepanelen op daken Audi Brussel (België)
  • 12,1 MW – Zonneproject Fonroche (Frankrijk)
  • 42,5 MW – Windparken Tullo & Twinshiels (UK)
  • 69 MW – Windpark Lochluichart (UK) (…)’

 

Bronnen
Eneco, 2 november 2016: Mijlpaal: Eneco passeert grens van 1 GW aan duurzame opwek
Foto Eneco (Windpark Delfzijl Noord)

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.