‘Energieakkoord in één dag’

30 september 2015 – Op 15 oktober belegt ECN een bijeenkomst om met maximaal 150 mensen in één dag de grote lijnen neer te zetten voor het ‘Energieakkoord 2030’. Een mega-brainstorm. Ed Nijpels komt ook.

Uit de uitnodiging van ECN
‘(…) De afspraken om in Nederland tot een duurzame energietransitie te komen liggen vast in het Energieakkoord. De focus ligt hierbij op 2020 en 2023. Maar ook voor de verdere toekomst moeten we  werken aan een volledig duurzame energievoorziening die betrouwbaar en betaalbaar is. Hoe bereiken we dat? Op 15 oktober bouwen wij met u aan het Energieakkoord 2030. Wat mag in dat akkoord niet ontbreken? Wat moet er absoluut in staan? Welke zaken zijn voor u of uw industrie belangrijk? En hoe willen we Nederland nalaten aan onze kinderen?
Wij horen graag uw visie, uw mening en uw zorgen, maar ook uw stokpaardjes, uw clichés en uw wildste dromen en ideeën voor een duurzaam Nederland. We gaan dit doen in de vorm van een ‘open space sessie’: een werkconferentie zonder vooraf vastgestelde agenda en zonder vooraf gecontracteerde sprekers. Niets ligt van tevoren vast; de agenda maken we met elkaar aan het begin van de bijeenkomst. Centraal daarbij staan de passie en verantwoordelijkheid van de deelnemers. Elk onderwerp waar één of meer mensen warm voor lopen, krijgt een plek op de agenda. Op deze manier ontstaat zeer veel ruimte voor creativiteit, contact, plezier en uitwisseling van nieuwe ideeën.
Wij vragen beleidsmakers, wetenschappers, ondernemers, investeerders, politici, thought leaders en iedereen die een visie heeft op duurzame energie om aan te schuiven en  op deze dag de toekomst voor duurzame energie in 2030 en daarna mee vorm te geven. Wij zijn verheugd de heer Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie van het huidige Energieakkoord, te mogen verwelkomen. Ook het Ministerie van Economische Zaken is aanwezig om te horen waar u aan denkt bij een duurzame energievoorziening en in gesprek te gaan in aanloop naar het Energierapport 2015 en de Energiedialoog 2016.    (…)’

Bronnen
ECN, 28 september 2015: ECN organiseert symposium ‘Energieakkoord in één dag’
Programma/aanmelden

Zie ook
‘Energieakkoord in één dag’ in Agenda FluxEnergie

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.