EnergyZero wil energieverbruik verminderen met online game

EnergyZero wil energieverbruik verminderen met online game

17 augustus 2016 De Rotterdamse startup EnergyZero maakt van energie verbruiken een spelletje. Wie meedoet met de online game gaat met vrienden en kennissen de strijd aan om zoveel mogelijk energie te besparen. Het doel: een energierekening van nul euro.

Uit een bericht van EnergyZero
‘(…) EnergyZero is een energygame, waarbij je de strijd aangaat met jezelf en met vrienden, collega’s, familieleden of buren. (…)
Om mee te kunnen doen heb je een actieve slimme meter nodig. (…)
Je zult in de energygame van EnergyZero voor diverse uitdagingen komen te staan. Op die manier leer jij hoe jouw dagelijkse energiebehoefte eruit ziet en hoe je invloed hebt om dit aan te passen. Door battles te winnen en achievements uit te voeren verzamel je experience punten, door te besparen ontvang je energiepunten. Hoe meer experience punten, hoe hoger jouw level, hoe beter je bent. Met de verdiende energiepunten kun je nieuwe energie kopen, maar je kunt in de webshop ook kleine besparingsmaatregelen kopen die jou nog meer helpen in het verlagen van jouw verbruik. Hoe meer je bespaart, hoe meer energiepunten. (…)’

Uit een bericht van Emerce
‘(…) EnergyZero levert zelf geen energie. Deelnemers ontvangen hun benodigde elektriciteit en gas van energieleverancier Hezelaer. De energie wordt elke dag ingekocht op de grote energiebeurzen APX (elektriciteit) en EEX (gas). (…)’

De deelnemers aan EnergyZero ontvangen deze stroom tegen kostprijs, aldus EnergyZero op de website. Ook kunnen ze lid worden van de coöperatie, en daarmee mede-eigenaar worden van het energiebedrijf.

Bronnen
Emerce, 16 augustus 2016: Online game moet energieverbruik indammen
Website EnergyZero

Foto: EnergyZero

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.