EPZ heeft weer nieuwe topman

7 september 2015De Zeeuwse elektriciteitsproducent EPZ, onder meer exploitant van de kerncentrale in Borssele, krijgt een nieuwe topman. Carlo Wolters, nu in dienst van Vattenfall, komt per 1 oktober.

Carlo WoltersDe vorige directeur, Ad Louter, vertrok in februari van dit jaar naar Urenco Nederland. Er was wrijving tussen de medewerker en de directie.

Uit een bericht van de Provinciale Zeeuwse Courant
‘(…) De ondernemingsraad van EPZ verzette zich destijds tegen de benoeming van Louter. Dat ging niet over de persoon Louter, wel om diens dubbelfunctie. Louter zou ook na zijn benoeming directeur van Delta Energy blijven. Delta bezit 70 procent van de EPZ-aandelen. De dubbelrol zou volgens de OR strijdig zijn met afspraken over autonomie en onafhankelijk bestuur van EPZ. (…)’

Uit het persbericht van EPZ
‘(…) Wolters is nu nog vice president Asset Management bij het Zweedse energie bedrijf Vattenfall. Carlo Wolters: “Mijn doel is om de kerncentrale tot 2034 op een veilige en rendabele wijze te bedrijven. Ik wil er daarnaast voor zorgen dat de kerncentrale aan het eind van de bedrijfsduur verantwoord ontmanteld kan worden op basis van het ontmantelingsplan en met de benodigde financiële middelen. Die doelen kunnen we bereiken door met bijzondere aandacht voor veiligheid samen te werken en plezier in ons vak te hebben. Op korte termijn gaat mijn aandacht uit naar de mensen die direct de gevolgen ondervinden van het sluiten van de kolencentrale van EPZ en wil ik kennismaken met de mensen in de organisatie en ga ik mij inwerken in de materie van de kerncentrale.”

Carlo Wolters volgt Bram-Paul Jobse, EPZ’s financiële man, op die de functie van directeur ad interim vervulde sinds het vertrek van de vorige directeur.

CV
De 47-jarige Wolters studeerde Chemische Technologie aan de Universiteit Twente. Hij startte in 1992 zijn loopbaan bij de Demkolec kolenvergasser in Buggenum. Hij had er diverse operationele en technische functies, waarvan de laatste 4 jaar als Plantmanager waarbij zijn aandacht vooral lag op veiligheid en het rendabel maken van de installaties. In 2008 stapte hij over naar de Exploratie en Productie divisie van Nuon, die het beheer voerde over Nuon’s aandeel in de gasproductie en het transport van gas in de Noordzee. Sinds 2010 bekleedde hij diverse internationale functies bij Vattenfall, waarvan de laatste als vice president Asset Management waar hij verantwoordelijk is voor het Asset Management van productie portfolio van elektriciteits- en warmteinstallaties in Europa en de investeringsplanning van het Zweedse bedrijf. (…)’

Bronnen
PZC, 5 september 2015: Vattenfall-man directeur EPZ
EPZ, 4 september 2015: Persbericht: Carlo Wolters nieuwe algemeen directeur van EPZ

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.