Essent neemt Isoprofs over

Ook Essent gaat gascentrales sluiten

Essent neemt isolatiebedrijf Isoprofs over. Met de overname wil het energiebedrijf totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen bieden. Het isolatiebedrijf vult daarmee een aanvulling op Essents landelijk opererende serviceonderdelen. Het energiebedrijf wil hiermee koploper worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing.

Volgens het energiebedrijf is er steeds meer vraag naar totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen, onder meer bij gemeenten en woningcorporaties. Om die totaaloplossingen te kunnen bieden, ontwikkelt het energiebedrijf een serie landelijk opererende serviceonderdelen. Het ontbrak daarbij volgens Essent nog aan een isolatiebedrijf. Isoprofs biedt het energiebedrijf ruime ervaring in de zakelijke en particuliere markt.

‘Essent heeft eerder dit jaar bij de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant aangegeven voorop te willen lopen om de besparingsambities te realiseren’, zegt Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent, ‘Met de overname van Isoprofs zijn we in staat om het brede pakket aan energiebesparende maatregelen landelijk aan te bieden en laten we zien dat wij werk maken van energiebesparing. In de komende periode kijken wij verder naar andere mogelijkheden om ons aanbod via de Servicepartners verder uit te breiden.’

Isoprofs blijft bestaan

Isoprofs werkte al enkele jaren samen met Essent en de servicedochters van het energiebedrijf. De 35 medewerkers van Isoprofs en de vier kantoren van het bedrijf in Nederland en België blijven na de overname behouden. Ook de naam Isoprofs blijft bestaan.

Bron:

Essent, 2 augustus 2017, ‘Isolatie-expert Isoprofs overgenomen door Essent’

Foto: Essent

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.