‘Geheim overleg Shell en Gazprom’

12 mei 2016 – De website Rusproject meldt een ‘geheim overleg tussen Shell en Gazprom’. Het zou gaan om de productie van vloeibaar aardgas.

Rusproject is een website van ‘Rusinform’ dat goede verhoudingen wil bevorderen tussen Rusland en Nederland, met name op zakelijk gebied. Het heeft een Nederlandstalige en een Russische nieuwsbrief. De redactie stelt nadrukkelijk onafhankelijk te zijn.

Uit hun bericht van gisteren
‘(..) Ben van Beurdenbestuursvoorzitter van Shell, is om de tafel gaan zitten met het bestuur van GazpromOnderwerp van het overlegdat in Sint-Petersburg in het geheim heeft plaatsgevonden, was de gezamenlijke bouw van een fabriek in de haven Oest-Loega aan de Oostzee. In de fabriek zal tot 11 miljoen ton vloeibaar aardgas per jaar worden geproduceerd. De kosten voor de bouw zijn geraamd op 11,5 miljard dollar. Ondertussen heeft in Europa de eerste tanker aangelegd met vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten. Aangezien Gazprom wil gaan concurreren met de Amerikanenlijkt het overleg met Shell erop gericht om de bouw van de fabriek in Oest-Loega te bespoedigen. (…)’

 

Bronnen 
RusProject, 11 mei 2016: Geheim overleg Shell en Gazprom
Foto’s: Shell en Gazprom

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.