Energy Academy Europe, MOOC energietransitie, persbericht september 2017

Gratis cursus energietransitie Rijksuniversiteit Groningen en Energy Academy Europe

Energy Academy Europe, MOOC energietransitie

Op 30 oktober a.s. gaat voor de vierde keer de gratis online cursus ‘Solving The Energy Puzzle’ van de Rijksuniversiteit Groningen en Energy Academy Europe van start. De multidisciplinaire ‘stoomcursus energietransitie’ wordt gegeven door hoogleraren van de universiteit en bestaat uit korte en overzichtelijke video-colleges. 

Aan de eerste editie van de cursus deden wereldwijd vierduizend deelnemers mee. Zij bespraken aspecten van de energietransitie vanuit uiteenlopende disciplines als economie, gedrag en psychologie, recht, technologie, ruimtelijke ordening en bestuur. De Rijksuniversiteit van Groningen maakt daarbij gebruik van de brede range aan wetenschappelijke disciplines die ze in huis heeft.

New Energy Coalition

De Energy Academy Europe is een internationaal kenniscentrum over de energietransitie dat zich richt op onderwijs, onderzoek en innovatie. Het is begonnen als een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen, ondersteund door partners uit de energiebranche en overheid, en gaat dit jaar met partners van het Energy Valley en het Energy Delta Institute verder in een nieuwe organisatie, de New Energy Coalition.

Met het aanbieden van deze gratis online cursus (MOOC) willen de partners bijdragen aan een beter begrip van de duurzaamheidsaspecten van het mondiale energiesysteem, en de noodzaak van de energietransitie onderstrepen. De energietransitie is nodig om het hoofd te kunnen bieden aan wereldwijde uitdagingen als economische en sociale ontwikkeling, voldoende voedselproductie, gezondheidsvoorzieningen, de bewaking van ecosystemen en het voorzien van vrede en veiligheid, stellen de ontwikkelaars. Om dergelijke vragen kritisch te kunnen benaderen, zullen deelnemers kennis maken met perspectieven vanuit verschillende disciplines.

Deelname aan de cursus is gratis, maar vergt zeven weken lang een tijdsinvestering van ongeveer vier uur per week. Voorkwalificaties zijn niet nodig.

Inschrijven kan op http://www.energyacademy.org/mooc2017

Bron:

  • persbericht Energy Academy Europe, 13 september 2017, ‘Gratis online cursus energietransitie – wie lost de puzzel op?’

Beeld: Energy Academy Europe

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.