Twente en Delft derde in Shell Eco-marathon

4 juli 2016Zowel het Green Team Twente als het Eco-Runner Team Delft behaalde een derde plaats op de Shell Eco-marathon in Londen. Het Twentse team in de categorie UrbanConcept-auto’s op waterstof, het Delftse team was derde van de prototypes op waterstof. 

In de Shell Ecomarathon worden studententeams uitgedaagd zo ver mogelijk te rijden op 1 liter brandstof. Er deden achttien Nederlandse teams van studenten en scholieren mee aan de Europese editie van de Ecomarathon in Londen.

Het Green Team Twente reed korte tijd aan kop, maar zakte uiteindelijk twee plaatsen op de ranglijst van UrbanConcept-auto’s op waterstof.

Uit een bericht van Tubantia
‘(…) De waterstofauto van de Universiteit Twente reed een equivalent van 1 liter brandstof op 850 kilometer, een nieuw Nederlands record. De auto kan 3 uur rijden op de energie die in één reep Snickers zit. (…)’

Uit een bericht van TV Enschede
‘(…) Teamlid Tessa de Koning Gans: “We hebben laten zien dat we tot de Europese top behoren. De race liep niet helemaal vlekkeloos met wat technische problemen op de eerste racedag, maar die hebben we geweldig opgelost. We hebben keihard gewerkt en dit voelt zeker een beetje als een overwinning. Zeker ook omdat we een nationaal record hebben neergezet en het de voorgaande jaren een stuk minder goed ging.” (…)’

Het Twentse team kwalificeerde zich voor de Drivers World Championship (DWC) op zondag, waar het streed tegen teams uit Azië en Amerika. Daar werd het Green Team Twente vierde.

Het Eco-Runner Team uit Delft won vorig jaar in zijn klasse, maar werd dit jaar derde onder de prototypes. Uit het bericht op de facebookpagina van het team blijkt de teleurstelling.

Van de facebookpagina van het Eco-Runner Team Delft
‘(…) The last results are in.This morning, we worked incredibly hard to get the car ready for our last attempt. Unfortunately, we could not start anymore, because the track closed just when we were about to enter.The Eco-Runner Team ends up at the third place, after a team from Italy and a team from Germany. We want to congratulate all the other teams in our class and thank everybody for their support! We see you next year at the next Shell Eco-marathon! (…)’

Shell over de Eco-marathon
‘(…) Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. De competitie stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.
Tussen 30 juni en 3 juli 2016 zullen meer dan 3000 studenten in teams uit meer dan 30 landen hun energiezuinige auto’s rond Queen Elizabeth Olympic Park in London rijden om te zien hoever ze kunnen rijden op 1 liter brandstof. Nederland is met 18 teams van de middelbare school tot universitair niveau goed vertegenwoordigd. (…)’

Bronnen
Shell over Eco-marathon
Uitslagen Eco-marathon
TV Enschede, 3 juli 2016: UT-studenten winnen brons bij Eco Marathon in Londen
Tubantia, 3 juli 2016: Green Team Twente derde bij Eco Marathon in Londen
Website Green Team Twente
Green Team Twente op Facebook en twitter
Website Eco-Runner Team
Eco-Runner Team Delft op Facebook en twitter

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.