Greenpeace organiseert een mars – ‘Hoe nu verder met het klimaat?’

Greenpeace organiseert een mars – ‘Hoe nu verder met het klimaat?’

16 maart 2017Greenpeace is er niet gerust op. ‘De partijen met de meest ambitieuze klimaatplannen – D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie – worden bijna 2 keer zo groot. Maar de formatie kan maandenlang duren en minder welwillende politici kunnen roet in het eten gooien. Hoe nu verder met het klimaat?’ Greenpeace organiseert een mars.

Met de ‘People’s Climate March’  op 29 april in Amsterdam wil Greenpeace o.a. druk op de formatie uitoefenen.
Uit een Greenpeace-mailing
‘(…) Hou politici bij de les, kom naar de People’s Climate March en laat aan de politiek weten dat het klimaatprobleem voor jou nu de hoogste prioriteit moet krijgen. (…) Ook na de verkiezingen is jouw stem van vitaal belang, want er is nog veel werk aan de winkel. Om het klimaat te sparen moeten bijvoorbeeld zo snel mogelijk de laatste vijf kolencentrales dicht. Laat aan de politiek weten dat het klimaatprobleem voor jou niet onderhandelbaar is. (…)’

Nakomen klimaatafspraken Parijs moet centraal staan in formatie

Faiza Oulahsen (Greenpeace): ‘Nakomen klimaatafspraken van Parijs moet centraal staan

Uit een bericht van Greenpeace
‘(…) “Maandenlang werd het debat verlamd door het schrikbeeld van een PVV-overwinning, maar het antwoord van de kiezer op Geert is groen”, zegt Faiza Oulahsen, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace. “Deze stem vóór klimaat moet duidelijk doorklinken in het regeerakkoord. Het nakomen van de klimaatafspraken van Parijs moet daarin centraal staan, welke partijen uiteindelijk ook gaan formeren samen.”
Ook de partijen die zich niet profileren op het gebied van milieu en klimaat, waaronder VVD en CDA, hebben zich gecommitteerd aan de klimaatafspraken van Parijs. Faiza: “Uit welke partijen het kabinet straks ook bestaat, krachtige klimaatactie moet in het regeerakkoord verankerd worden.

  • De kolencentrales moeten dicht,
  • we moeten woningen gasvrij maken en
  • elektrisch gaan rijden en
  • er moet een klimaatwet komen.” (…)’

Bronnen
Mailing Greenpeace, 16 maart 2017: Hoe nu verder met het klimaat? (URL defect)
Greenpeace, 16 maart 2017: Groene verkiezingswinst geeft hoop voor klimaat
Greenpeace: informatie over de People’s Climate March 29 april in Amsterdam
Illustratie: Greenpeace

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.