Groningen krijgt ‘energiecommunity’ voor bedrijven

18 maart 2016Vandaag gaat in de stad Groningen een ‘energiecommunity’ voor bedrijven van start. Bedrijven op een groot bedrijventerrein werken daarin samen om energie te besparen, de CO2-uitstoot terug te dringen en om nieuwe energietechnieken toe te passen.

Het is een initiatief van de gemeente Groningen.
Uit een bericht van Energy Valley over het initiatief
‘(…) De stad Groningen start een energiecommunity voor bedrijven. De community richt zich op ondernemers en bedrijven op het bedrijventerrein Zuidoost en heeft als doel het stimuleren aanjagen van ander en nieuw energiegebruik, het verzamelen van ideeën van ondernemers over vernieuwend energieverbruik en het geven van informatie over energie-ontwikkelingen. Het bedrijventerrein zet in op een forse CO2-besparing. Wethouder Joost van Keulen verricht [vandaag] de officiële starthandeling van de Zo Bright Energiecommunity.

De tijd van nu is er één waarin ideeën over slimmer energieverbruik niet meer door grote energiebedrijven  worden opgelegd, maar in de maatschappij worden geboren en tot ontwikkeling worden gebracht. En dus ligt een community voor de hand, waarin ondernemers en ondernemingen ervaringen en gedachten delen over nieuwe, andere en betere vormen van energiewinning en energiegebruik. In de Zo Bright Energiecommunity kunnen ondernemers op het bedrijventerrein Zuidoost bovendien hun ideeën spuien. Want elk idee op het gebied van energie is welkom en het experimenteren waard. Het uiteindelijke doel is om het bedrijventerrein te verduurzamen en CO2-neutraal te maken. (…)’

Bronnen
Energy Valley, 17 maart 2016: Groningen start energiecommunity voor bedrijven
Website Zo Bright Energiecommunity
Op de foto rechts: wethouder Van Keulen (foto gemeente Groningen)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.