Grootschalig windmolenproject in Antwerpse haven

VLEEMO

7 september 2015Vleemo heeft plannen voor een grootschalig windenergieproject in de Antwerpse haven. De 50 tot 100 turbines zouden genoeg energie opwekken voor heel Antwerpen.

Het Vlaamse windenergiebedrijf Vleemo (Vlaamse Ecologie Energie Milieu Onderneming) maakte bekend plannen te hebben voor een groot windenergieproject in de Antwerpse haven.

Uit een bericht van de Gazet van Antwerpen
‘(…) Het voorziet in de bouw van 50 tot 100 windmolens in het havengebied op de rechterscheldeoever. Het plan komt bovenop de investeringen op linkeroever, waar nog eens veertig windmolens gepland zijn. (…)’

Vleemo laat weten in 2017 al te willen starten met het project, dat naar schatting 300 tot 500 miljoen euro gaat kosten. ‘Na de realisatie van het mega-windenergieproject volstaat de productie van alle molens samen om het volledige elektriciteitsverbruik van alle inwoners van de stad Antwerpen te dekken’, laat Jan Winters van Vleemo de krant weten. De windmolens worden mogelijk tot 220 meter hoog.

Uit een ander bericht van de Gazet van Antwerpen
‘(…) Het onduidelijke aantal – zestig tot honderd – is het gevolg van het feit dat Vleemo nog geen locaties heeft en er met de concessiehouders moet worden overlegd. (…)’

Vleemo is al actief in het Antwerpse havengebied: het bedrijf heeft al twaalf turbines en vergunningen voor nog achttien.

Bronnen
Gazet van Antwerpen, 5 september 2015: Grootschalig windmolenproject zorgt voor energie in hele stad
Gazet van Antwerpen, 6 september 2015: Windmolens tot 220 meter hoog in de haven?
Website Vleemo

Foto: Vleemo (Constructie windturbine)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.