Gewonden bij brand biomassacentrale Borssele

24 september 2015 – Gisteren hebben zich in de biomassacentrale in Borssele twee explosies voorgedaan. Er is brand uitgebroken. Twee gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Uit een bericht van Omroep Zeeland
‘(…) In de biomassacentrale van EPZ in Borssele hebben woensdagochtend twee explosies plaatsgevonden. Twee mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere mensen liepen lichte verwondingen op die ter plaatse zijn behandeld. De overige medewerkers verzamelden zich na de explosies buiten het gebouw. De brandweer gaf om 10.30 uur aan dat de brand onder controle leek. Met warmtebeeldcamera’s werd gezocht naar kleine brandhaarden. Om 13.00 uur werd het sein brand meester gegeven.
Door de explosies kwam de beplating aan de buitenkant van het gebouw los. Het gaat om zogenaamde stofexplosies, waarbij een mengsel van stof en lucht in aanraking komt met een ontstekingsbron. De explosies gebeurden tijdens voorbereidingen van de ontmanteling van de biomassacentrale. Die centrale sluit volgend jaar januari. In 2013 vond er ook al eens een stofexplosie in Borssele plaats. (…)’

 

Bronnen
Omroep Zeeland, 23 september 2015 – Gewonden bij explosies biocentrale Borssele
Beeld: TV-beeld Omroep Zeeland

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.