HIER opgewekt trapt Lokale Energie Monitor af

HIER opgewekt publiceert dit najaar, met ondersteuning van een groot aantal bij de sector betrokken partijen, de Lokale Energie Monitor; de eerste jaarrapportage over, voor en door de collectieve energiesector in Nederland.
Deze geeft zicht op de gezamenlijke impact van alle lokale projecten en initiatieven. Doel is een jaarlijks terugkerende systematische en kwantitatieve analyse van de ontwikkelingen in de lokale energiesector. Deze maand start de dataverzameling.
De Lokale Energie Monitor is een initiatief van HIER opgewekt, waarin het HIER klimaatbureau en ODE decentraal samenwerken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Anne Marieke Schwencke. Er wordt nauw samengewerkt met regionale partners uit de coöperatieve beweging, landelijke monitoringexperts van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Energie Centrum Nederland (ECN), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en met de netbeheerders en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). ….

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.