Jos van Winsen gaat Shell Pernis leiden

23 februari 2016Shell Pernis, Europa’s grootste olieraffinaderij, krijgt een nieuwe topman: Jos van Winsen. Van Winsen volgt op 7 maart Bart Voet op, die de raffinaderij vierenhalf jaar leidde. 

Uit een bericht van Shell
‘(…) Jos van Winsen is sinds 1981 werkzaam bij Shell. In zijn loopbaan heeft Van Winsen diverse leidinggevende functies bekleed in onder meer Zuid-Afrika, Zweden en Duitsland. In zijn laatste functie was hij werkzaam als General Manager van de PCK-raffinaderij in Duitsland.
“Ik ben ontzettend blij met deze benoeming en nieuwe uitdaging. De raffinaderij in Pernis is volop in verandering. Ik zie er naar uit om samen met alle medewerkers de indrukwekkende prestaties van de site voor te zetten. Voor mij staan daarbij veilig en efficiënt werken voorop”, aldus Van Winsen.
Van Winsen studeerde Apparatenbouw Procestechniek aan de TU Delft. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.
Bart Voet gaat per 15 maart binnen de downstream organisatie aan de slag als Regional Vice President Europe, Africa, Middle East and Asia. (…)’

Uit een bericht van het FD
‘(…) Shell maakte begin december vorig jaar nog een investering van ‘enkele honderden miljoenen euro’s’ bekend in een nieuwe fabriek voor de Rotterdamse raffinaderij. (…) Eenvoudig gezegd: de raffinaderij kan dan meer diesel produceren en minder stookolie. (…)’

Bronnen
Shell, 22 februari 2016: Jos van Winsen nieuwe general manager Shell Pernis
FD, 22 februari 2016: Nieuwe baas voor Shell Pernis

Foto: Jos van Winsen (Shell)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.