Kleine kans op ander windpark bij Meeden (Groningen)

13 juni 2015 – Het is misschien toch mogelijk om met een alternatief plan te komen voor het windpark bij Meeden. Dat zegt burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde.

Dat meldt RTV Noord. Burgemeester Munniksma baseert zich op gesprekken met de verantwoordelijk gedeputeerde en met buurgemeenten.

Uit het bericht van RTV Noord
(…) Munniksma erkent dat er weinig tijd is: ‘Het is 5 voor 12. Maar de problemen die hier spelen, spelen ook in Friesland, Drenthe en andere provincie’s. Volgens hen zoekt minister Kamp op dit moment bestuurders in de regio op om samen te zoeken naar oplossingen.
Over mogelijke andere varianten wil Munniksma nu nog geen uitspraken doen. Wel staat voorop dat de molens niet meer overlast mogen veroorzaken dan in variant 6, het windmolenpark bij Meeden dat zoveel weerstand oproept.
Volgens de burgemeester staat vast dat de windmolens in de regio geplaatst gaan worden, maar is er met goede argumenten misschien wel een aanpassing mogelijk. ‘In die zin is er een sprankje hoop voor de tegenstanders van het windpark bij Meeden’. (…)

Actievoerders in Meeden hebben weinig vertrouwen in een nieuw plan.

Bronnen
RTV Noord, 12 juni 2015: ‘Sprankje hoop’ voor tegenstanders van windpark bij Meeden
RTV Noord, videobericht, 12 juni 2015: Deur staat op een kier voor andere plek windpark bij Meeden

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.