LTO Glaskracht boos over vervallen subsidie van 7 miljoen

20 mei 2016LTO Glaskracht Nederland heeft een bezwaar ingediend bij staatssecretaris Martijn van Dam van EZ. In 2015 verviel de subsidie Energie-efficiency en Hernieuwbare energie Glastuinbouw (EHG) van 7 miljoen. Het bedrag zou aan de ronde van dit jaar worden toegevoegd, maar dat is niet gebeurd. 

Op 1 juli wordt de nieuwe EHG-regeling geopend met het reguliere budget van 7 miljoen euro voor 2016. Onterecht, vindt LTO Glaskracht, want het bedrag van vorig jaar kwam destijds niet beschikbaar. Het zou bij het budget van dit jaar worden opgeteld.

Uit een bericht van LTO Glaskracht Nederland
‘(…) door interne omstandigheden bij het ministerie van Economische Zaken (EZ) is de openstelling in 2015 niet doorgegaan. Het was daarom de bedoeling om dat budget van 7 miljoen euro toe te voegen aan de openstelling van 2016. Dat wordt naar nu blijkt niet uitgevoerd.
LTO Glaskracht spreekt staatssecretaris Van Dam in haar brief erop aan dat EZ hiermee niet voldoet aan de afspraken die in 2014 zijn gemaakt. Dit betekent dat een deel van de investeringsplannen van ondernemers blijft liggen, en dus een deel van het energiebesparingspotentieel. De sector is zeer goed op weg om de overeengekomen doelen voor 2020 te halen en het is van groot belang om de vaart er in te houden.
Het vervallen van de 7 miljoen euro doet geen recht aan de inzet en inspanningen van de glastuinbouw.  (…)’
Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.