Nederlandse manager kiest toch Shell als bedrijf met de beste reputatie

30 mei 2016 – Hoezeer Shell ook worstelt met zijn toekomst, het bedrijf is in het reputatieonderzoek van het blad ManagementTeam voor de zevende keer gekozen als bedrijf ‘met de beste reputatie’. 

Uit het bericht van ManagementTeam
‘(…) Ruim 1.100 managers namen deel aan het onderzoek. Shell vormt samen met Apple, ASML, Ikea en Coolblue de top-5 van de lijst van 500 bedrijven met de beste reputatie. (…)
Management Team onderzocht dit jaar voor de zestiende keer de reputatie van bedrijven. Shell scoort zowel op productleiderschap als klantgerichtheid een toppositie. Alleen op ‘excellente uitvoering’ moet het bedrijf Apple voor zich dulden. Het is de zevende keer (in zestien edities) dat Shell een nummer 1 positie scoort.

De volledige top-tien:
1. Shell
2. Apple
3. ASML
4. Ikea
5. Coolblue
6. De Persgroep
7. Coca-Cola
8. Damen Shipyards
9. Google
10. Randstad

In het onderzoek zijn bedrijven meegenomen die in Nederland hun hoofdkantoor hebben of ‘substantiële’ werkgelegenheid bieden. In totaal is een geholpen lijst van bijna 1.000 in Nederland actieve bedrijven gebruikt. Voor het eerst in jaren zijn ook (grote) zelfstandige bestuursorganisaties, universiteiten, hogescholen en ziekenhuizen meegewogen. (…) Respondenten is gevraagd bedrijven in de eigen branche op deze drie criteria beoordelen (eigen bedrijf uitgezonderd). (…)’

Bronnen
ManagementTeam, 26 mei 2016: Nederlandse manager verkiest Shell opnieuw tot bedrijf met de beste reputatie

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.