Nederlandse onderscheiding voor VN-klimaatchef Christina Figueres

Nederlandse onderscheiding voor VN-klimaatchef Christina Figueres

10 mei 2016 – Christiana Figueres, hoofd van de klimaatafdeling van de Verenigde Naties (UNFCCC), is vandaag geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu reikte haar de Koninklijke Onderscheiding uit, kort voor aanvang van de driedaagse klimaatconferentie Adaptation Futures in Rotterdam.

Uit een persbericht van de Rijksoverheid
‘(…) Schultz prees Figueres voor haar onvermoeibare inzet in de aanloop naar het Klimaatakkoord van Parijs (december 2015). “Na het wantrouwen bij de klimaattop in Kopenhagen heeft u zeven jaar onvermoeibaar gewerkt aan een akkoord op basis van vertrouwen en samenwerking. Niet alleen tussen landen, maar ook tussen regeringen en de private sector. U hielp de focus te verbreden naar klimaatadaptatie: we zullen ons moeten aanpassen aan de wereldwijde klimaatverandering. Zowel in de spotlights als achter de schermen heeft u karakter getoond, een grote vastberadenheid om een wereld te bouwen met kansen en ontwikkeling voor iedereen.”
Figueres nadert het einde van haar termijn als Secretaris van het UNFCCC. In die hoedanigheid is ze vandaag voor het laatst in Nederland. (…)’

 

Bronnen
Rijksoverheid, 10 mei 2016: Christiana Figueres Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Foto: Christiana Figueres, Executive Secretary of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). (Foto: United Nations)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.