Netbeheerders geven kijkje onder de grond

Netbeheerders geven kijkje onder de grond

18 april 2017Iedereen maakt gebruik van de elektriciteitskabels en gasleidingen onder de grond, maar slechts weinigen realiseren zich wat zich precies onder hun voeten afspeelt. De Nederlandse netbeheerders gunnen, met 3D-tekeningen op straat, iedereen een kijkje onder de grond. 

Uit een bericht va Netbeheer Nederland
(…) De netbeheerders van Nederland zijn verantwoordelijk voor dit net dat bestaat uit 310.000 kilometer elektriciteitskabels en ruim 135.000 kilometer gasbuizen.
Het merendeel van de kabels en de leidingen ligt onder de grond. Om mensen stil te laten staan bij deze wereld onder de grond zijn er vanaf donderdag 13 april twee weken lang 3D-tekeningen te zien op het Schouwburgplein in Rotterdam, bij het Centraal Station in Nijmegen en op de Koornmarkt in Almelo. De tekeningen van zo’n 40 m2 laten zien wat zich afspeelt onder onze voeten. (…)’

Om de Nederlander bekender te maken met de netbeheerders en hun werk, startten de zeven regionale netbeheerders – Liander, Enexis, Stedin, Enduris, Cogas, Rendo en Westland Infra – het initiatief OnsEnergienet.

‘(…) De 3D-tekeningen in Rotterdam, Nijmegen en Almelo zijn hier onderdeel van. Met OnsEnergienet stellen de netbeheerders zich voor aan het Nederlands publiek en vertellen zij meer verhalen over ons energienet, hun werk aan het net en over de slimme meter. De straattekeningen zijn gemaakt door Remko van Schaik en Ruben Poncia. (…)’

Bronnen
Netbeheer Nederland, 14 april 2017: Netbeheerders van Nederland geven een kijkje onder de grond
Website OnsEnergienet

Foto: Netbeheer Nederland

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.