Nieuw windpark op Maasvlakte helpt ministerie aan groene stroom

Winddagen: veel hogere windmolens op komst

Er komt een nieuw windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Rijkswaterstaat en Eneco tekenden woensdag de overeenkomst. Het park voorziet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 25 jaar lang volledig van duurzame elektriciteit.

Dit is het eerste windpark dat zonder subsidie wordt gebouwd. Dat is mogelijk omdat het Rijk zekerheid geeft door 25 jaar groene stroom af te nemen en de grote hoeveelheid wind op de Tweede Maasvlakte.

De verwachting is dat het windpark in 2023 gebruikt kan worden. Hiermee begint het ministerie zeven jaar eerder aan groene stroom dan verwacht. De opgewekte stroom die overblijft zal via Rijkswaterstaat beschikbaar komen voor andere organisaties van de Rijksoverheid.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Nieuw windpark op Maasvlakte helpt ministerie aan groene stroom”

Pat Rick|18.05.20|17:51

Misschien is het ook nog goed om te vermelden dat de haven van R’dam infrastructuur gaat aanleggen om de waterstofeconomie te stimuleren. Windstroom moet op Maasvlakte2 worden omgezet in 2 of meer fabrieken in waterstof die dan verder de haven en het achterland gestuurd wordt via pijpleidingen. Ook wordt de importterminal hierop aangesloten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.