(foto: Eneco)

Nieuwe windturbines Yard draaien exclusief voor Eneco

Eneco en Yard Energy hebben een exclusief ‘power purchasing agreement’ (PPA) gesloten. Daarin is overeengekomen dat Eneco zestien jaar lang alle stroom zal afnemen opgewekt door zes nieuw te bouwen windparken van Yard in Nederland.

Deze windparken zullen een gezamenlijke capaciteit van meer dan 200 MW hebben operationeel worden in respectievelijk 2019, 2020 en 2021. Met dit partnership vergroot Eneco haar capaciteit in windenergie met 15% tot een totaal van meer dan 1.500 MW. De zes nieuwe windparken zullen samen 48 windturbines tellen. Die zullen naar verwachting meer dan 700 GWh groene stroom per jaar opwekken, vergelijkbaar met het gemiddeld verbruik van ruim 233.000 huishoudens.

Yard Energy is opgericht in 2004. Het is nu één van de grootste private onshore windontwikkelaars in Nederland. Het huidige patrimonium telt 62 windturbines, samen goed voor 146 MW. Ze staan niet alleen in Nederland, maar ook in Finland en in Polen. De huidige plannen voorzien in de bouw van nog eens 51 turbines. Van vijf daarvan zijn de installatiewerken bezig.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.