NRC heel somber over Nederlands energie- en klimaatbeleid

28 december 2015 – In een commentaar is NRC.next vandaag buitengewoon somber over het Nederlandse energie- en klimaatbeleid. ‘Wel met de mond belijden’, maar veel te weinig feitelijke maatregelen. De directe aanleiding is het wegstemmen van de wet STROOM door de Eerste Kamer, waardoor de windparken op zee vertraging oplopen.

Uit het commentaar van NRC.next
‘(…) Het wordt steeds twijfelachtiger of Nederland (…) aan zijn internationale verplichtingen weet te voldoen. (…) De kans dat de 14 procent in het jaar 2020 wordt gehaald, is alleen maar kleiner geworden, door toedoen van de Eerste Kamer. Het is een uiting van de discrepantie tussen papieren akkoorden en feitelijke maatregelen. Nederland is ook het land dat nog jarenlang kolencentrales zal gebruiken. Het land ook, waar windmolens op land een moeizame wordingsgeschiedenis kennen en waar energiebesparing bij bedrijven weinig aandacht krijgt. Zolang de partijen klimaatbeleid wel met de mond belijden maar terugdeinzen zodra het op concrete stappen aankomt, kan er weinig van terechtkomen. (…)’

Bronnen
NRC.next, 28 december 2015: Energieakkoord en Klimaatverdrag: klinkt goed, maar de echte maatregelen blijven achter (via Blendle)
Foto: TenneT bouwt op Duitse deel Noordzee een converter-platform voor offshore-windpark (foto: TenneT)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.