Opnieuw meer overstappers energie in 2015

8 januari 2016 In 2015 stapten 15,1% van de Nederlandse consumenten en bedrijven over naar een andere energieleverancier, in 2014 koos al 13,2% voor een andere energieleverancier. Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat het aantal overstappers is gestegen.

Uit een bericht van Energie-Nederland
‘(…) Volgens Energie-Nederland laten de cijfers zien dat de drempel om van leverancier te wisselen laag is en de consument zijn weg weet te vinden op de energiemarkt.

Keuzevrijheid
Er valt heel wat te kiezen op de energiemarkt. Energieleveranciers hebben een gevarieerd productaanbod waaruit consumenten en bedrijven kunnen kiezen. Energieleveranciers brengen hun aanbod volop onder de aandacht van hun klanten en potentiële nieuwe klanten. Prijsvergelijkingswebsites vergemakkelijken het vergelijken en overstappen. En diverse organisaties zijn actief met collectieve overstapacties.

Switchdrempel laag
Volgens Energie-Nederland laat het switchpercentage zien dat de drempel om een andere leverancier te kiezen laag is. De energiebranche hecht daar ook groot belang aan. Zo ontwikkelde Energie-Nederland samen met toezichthouder ACM de aanpak ‘Aanbod op Maat’. Aanbod op Maat vergemakkelijkt het vergelijken van aanbiedingen van energieleveranciers voor de consument die zich oriënteert op een overstap. Sinds 1 juli vorig jaar bieden alle leveranciers hun producten aan volgens ‘Aanbod op Maat’.

Het switchpercentage is vooral een graadmeter voor de marktdynamiek, de belangrijkste indicator voor marktwerking is de klanttevredenheid. Uit onderzoek van toezichthouder ACM blijkt keer op keer dat consumenten over het algemeen zeer tevreden zijn over hun energieleverancier.

Groei over de afgelopen 5 jaar 85%
In 2015 werd opnieuw een recordaantal overstappen verwerkt: 2,3 miljoen, een groei van 15% t.o.v. het aantal overstapverzoeken in 2014. Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat het aantal overstapverzoeken is gegroeid. Ten opzichte van 2010 is de groei 85%. (…)’

Schermafdruk 2016-01-08 13.30.32

Bronnen
Energie-Nederland, 8 januari 2016: Opnieuw meer overstappers energie in 2015

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.