Overijssel verduurzaamt 47.000 woningen naar energielabel B

14 december 2015De provincie Overijssel gaat de komende vier jaar 47.000 woningen verduurzamen zodat ze minstens energielabel B krijgen. Dat spraken dertig partijen vrijdag af. 

De provincie Overijssel, Bouwend Nederland,  Uneto-VNI, Ministerie van Binnenlandse Zaken en gemeenten in Overijssel tekenden een intentie-overeenkomst voor de verbouwing van de woningen.

Uit een bericht van de Provincie Overijssel
‘(…) Het is de bedoeling dat de komende jaren nog veel meer partijen zich aansluiten bij deze duurzame revolutie in Overijssel.
Gedeputeerde Erik Lievers voor Energie, Milieu en Europa: “We hebben de afgelopen jaren gezien dat door samen te werken belangrijke stappen kunnen worden gezet. Het mes snijdt aan meerdere kanten: voor bouw- en installatiebedrijven betekent verduurzaming van de woningmarkt dat er de komende jaren een flinke boterham te verdienen is, maar zij zullen wel anders moeten gaan denken en werken. Voor de woningeigenaren is het belangrijk dat zij integraal worden geadviseerd, ontzorgd en dat er mogelijkheden zijn om de investering ook financieel te kunnen dragen. De overheden willen graag hun energiedoelstellingen realiseren en kunnen een ondersteunende rol spelen.” (…)’

Eerder werden al 12.000 woningen in Overijssel gerenoveerd en energiezuiniger gemaakt.

Bronnen
Provincie Overijssel, 11 december 2015: Overijssel gaat voor 47.000 duurzame woningen
RTV Oost, 11 december 2015: Samenwerking in Overijssel moet komende jaren 47.000 huizen duurzamer maken

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.