Protestspandoek op reclamezuil naast kolencentrale Nuon

28 september 2015 – Klimmers van actiegroep GroenFront! hebben gisteren een groot spandoek opgehangen op een reclamezuil langs de A10 in de buurt van de Nuon-centrale. Op het spandoek: “Stop klimaatverandering – Sluit deze kolencentrale – Nu(on)”.

150928-SpandoekTegenNuonHet (slecht leesbare) spandoek wordt vandaag verwijderd, meldt de politie.

Uit een toelichting op de website van GroenFront
‘(…) Karina van GroenFront!: “Er groeit een wereldwijde klimaatbeweging, waar we ook in Nederland niet meer omheen kunnen. Wetenschappers hebben berekend dat als we een mogelijk volledig ontsporende klimaatcrisis willen voorkomen ten minste 80% van alle fossiele brandstoffen niet gebruikt kunnen worden. Steenkool is zowel in Nederland als wereldwijd de grootste bron van CO2 uitstoot. Wij eisen daarom dat vervuilende steenkoolcentrales zoals deze van Nuon onmiddellijk worden gesloten. Dit is tegelijk de meest snelle en effectieve eerste stap waarop Nederland invulling kan geven aan de uitspraak van de rechter in de historische klimaatzaak.” (…)

Zaterdagavond werd er op de muur van de centrale de documentaire ‘This Changes Everything’ geprojecteerd. Dat was een gezamenlijke actie van Fossielvrij Nederland, Milieudefensie en Greenpeace. De documentaire, geïnspireerd door het gelijknamige boek over klimaatverandering van de bekende Canadese journaliste en activiste Naomi Klein, werd door zo’n 800 mensen bekeken in deze ‘eenmalige openluchtbioscoop’.

Bronnen
GroenFront, 28 september 2015: Spandoek op reclamezuil naast kolencentrale NUON
Foto: GroenFront!

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.