PvdA Twente: ‘Ook minima laten participeren in wind- of zonnepark’

PvdA Twente: ‘Ook minima laten participeren in wind- of zonnepark’

7 januari 2016 – De PvdA in de gemeente Hof van Twente wil dat ook huurders en minima kunnen profiteren van duurzame energie en heeft daarvoor op verzoek van het college van B&W een plan gemaakt.

In dat plan wordt de gemeente (of een speciale stichting) eigenaar van een zonne- of windpark en kunnen mensen met een inkomen van maximaal 130% van het minimum loon een aandeel nemen in het park. In het PvdA-plan stopt de gemeente 2 tot 3 miljoen euro in de investering.

Uit een bericht van Twentsche Courant Tubantia
‘(…) „Mensen met lagere inkomens worden worden feitelijk mede-eigenaar van een stukje van het wind- of zonnepark”, stelt fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA. „De financiering van dat aandeel zou een renteloze lening moeten zijn aan de lagere inkmens. Door de winst op de productie direct terug te laten komen in de huurprijs van de woning, of de maandelijkese energierekening, zullen deelnemers onmiddellijk voordeel ondervinden. Doordat de lening renteloos ishoeven deelnemers geen enkel risico te lopen.”
De PvdA wil bij de aanleg van de zonnecollectoren en de eventuele windmolens optimaal gebruikmaken van verschillende (subsidie)regelingen die bestaan. Ook willen de sociaaldemocraten woningcorporaties betrekken bij het plan. (…)’

 

Bronnen
Tubantia, 6 januari 2016: PvdA komt met plan om minima te laten profiteren van duurzame energie
Foto: Eneco

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.