Sharon Dijksma begint vandaag als staatssecretaris I&M

Sharon Dijksma begint vandaag als staatssecretaris I&M

4 november 2015 – Zonder een aanpassing van het takenpakket is Sharon Dijksma vandaag begonnen als staatssecretaris op het ministerie van Milieu. Ze is dus o.a. verantwoordelijk voor de klimaatonderhandelingen.

Hoewel velen het takenpakket van de staatssecretaris veel te zwaar vonden in vergelijking met dat van de minster is daarin niets veranderd. Sharon Dijksma (PvdA en tot gisteren staatssecretaris op Economische Zaken) volgt  Wilma Mansveld (PvdA) op die aftrad vanwege de kritiek van de parlementaire enquêtecommissie Fyra.

Uit het persbericht van het ministerie van I&M
‘(…) Staatssecretaris Dijksma heeft aangegeven de taakverdeling ongewijzigd te willen laten. Ze zal daarmee verantwoordelijk worden voor openbaar vervoer, spoor, milieu en luchtvaart. Minister Schultz blijft verantwoordelijk voor wegen, maritieme zaken, nucleaire veiligheid, water en ruimtelijke ordening. (…)’

PvdA-leider Samsom tegenover de NOS over de taakverdeling
‘(…) Samsom zegt dat hij de kritiek op de taakverdeling van het ministerie nooit begrepen heeft. “Minister Schultz heeft een zware portefeuille en die heeft ze de afgelopen tijd in alle rust behandeld. Misschien hebben mensen er daarom wat minder van gezien, maar dat maakt haar werk niet onbelangrijk.”

Bronnen
Rijksoverheid, persbericht, 4 november 2015: Schultz verwelkomt Dijksma op Infrastructuur en Milieu
NOS, 4 november 2015: Dijksma houdt zelfde taken als Mansveld
Foto: Minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma tekenen de overdracht (foto: ministerie I&M)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.