Spannend klimaathoorspel komt vrijdag mogelijk met onthulling

Ontknoping klimaathoorspel BNR Nieuwsradio

9 september 2005 – Sinds een week laat BNR Nieuwsradio iedere ochtend om 7.57 u een mini-hoorspel horen. Afleveringen van nog geen minuut. Over klimaatverandering, over de wereld in 2050. De hoofdpersoon is een lid van de VN Climate Change task Force. Deze komt vrijdag 11 september in het hoorspel met een onthulling.

Over het hoorspel heeft BNR helemaal niets bekend gemaakt. Hoe lang de serie gaat duren is ook niet bekend. Mogelijk is de uitzending van vrijdag 10 september de laatste. Het is ook niet bekend wie de makers/afzender zijn.
Er hang een nogal dreigende sfeer in het hoorspel. ‘Het is te laat om een beetje groen te doen.’ De ijskappen van de poolgebieden zijn gesmolten, het zeewater is enorm gestegen, de Oranjesluizen zijn weer met 8 meter verhoogd (‘en weer was het niet genoeg’), delen van het land zijn aan de zee teruggegeven. ‘Klimaatverandering? Niemand wilde het weten.’
‘Het enige wat wij doen is de ellende doorgeven, terwijl we de sleutel in handen hebben.’

Wie de reeds uitgezonden afleveringen wil terugluisteren kan dat doen op www.hetverhaalvan2050.nl (dat gaat snel, met nog geen minuut per aflevering).

Bronnen
BNR, Het verhaal van 2050
Twitter #verhaal2050

En voor de ontknoping:
FluxEnergie, 11 september 2015: Ontknoping klimaathoorspel BNR Nieuwsradio

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.