Verzet tegen schaliegaswinning Noordoostpolder

9 december 2014 – De tegenstanders van schaliegaswinning in de Noordoostpolder presenteerden maandag het samenwerkingsverband ‘Tegengas’. De bewoners en bedrijven die in de actiegroep verenigd zijn, willen af van de geplande proefboringen naar schaliegas in het gebied. 

Uit het bericht van De Noordoostpolder
‘ (…) Het samenwerkingsverband kent de volgende deelnemers: BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder), OVG (Ondernemers Vereniging Groendorpen), LTO Noordoostpolder, de Dorpsbelangen van de 10 dorpen, woningbouwvereniging Mercatus, werkgroep Schaliegas NEE en platform SchaliegasVrijNoordoostpolder. (…)

De actiegroep maakt zich zorgen over de negatieve effecten van schaliegaswinning op het gebied. Zo voorziet Tegengas een negatief effect op het imago van de Noordoostpolder als voedselproducerend gebied door de chemicaliën die bij de winning van schaliegas in de grond geïnjecteerd worden. Andere zorgen zijn onder meer waardedaling van het vastgoed in het gebied, ontsiering van het landschap door de boortorens en een vertragend effect van schaliegas op de transitie naar duurzame energie.

 

Bronnen
Omroep Flevoland, 8 december 2014: Actiegroep ‘Tegengas’ presenteert zich
De Noordoostpolder, 8 december 2014: ‘Tegengas’ geeft schaliegaswinning Noordoostpolder tegengas

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.