‘Tesla-hype is in België alweer voorbij’

4 januari 2017 – De Belgische krant De Tijd meldt dat de explosieve groei van het elektrische automerk Tesla tot stilstand is gekomen, ondanks de subsidie die bij aankoop wordt gegeven (de ‘zero-emissiepremie’). Tesla ontkent overigens dat de verkoop in België stagneert.

Uit het bericht van De Tijd
‘(…) In ons land werden het voorbije jaar 859 Tesla’s ingeschreven. Dat zijn er amper 39 meer dan in 2015, blijkt uit cijfers van de sectororganisatie Febiac. Zowel in 2014 als in 2015 kon het elektrische-automerk hier nog honderden extra exemplaren aan de man brengen. De cijfers wijzen op een stokkende groei van Tesla in België. (…)
Tesla ontkent dat zijn succes taant. ‘Qua verkoop in België is Tesla het afgelopen jaar juist aanzienlijk gegroeid tegenover het jaar voordien’, zegt woordvoerster Berith Behrens, zonder evenwel concrete cijfers te noemen. (…)
Dat Tesla met productieproblemen kampt, blijkt ook uit de productiecijfers die het Amerikaanse merk dinsdagavond nabeurs publiceerde. In het vierde kwartaal werden er 22.200 Tesla’s geleverd. Dat is aanzienlijk minder dan de 25.000 waarop analisten gerekend hadden. (…)’

 

Bronnen
De Tijd, 4 januari 2017: Tesla-hype komt tot stilstand in België
Foto: Tesla

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.