Topman EBN verschilt van inzicht met Kamp en vertrekt

10 september 2015Jan-Dirk Bokhoven legt per 1 november zijn functie als bestuursvoorzitter van Energie Beheer Nederland (EBN) neer. Hij verschilt van inzicht met minister Kamp over hoe EBN geleid moet worden.

EBNEBN is 100 procent staatsdeelneming en heeft een belang van 40 procent in de Maatschap Groningen die het Groningse gasveld beheert. ‘In het huidige politieke klimaat’ krijgt Bokhoven naar eigen zeggen te weinig ruimte om EBN te leiden als onderneming.

Uit een bericht van het Financieele Dagblad
‘(…) Hij wil niet in detail treden over concrete plannen die hij met EBN had en waar hij geen ruimte voor heeft gekregen, maar ‘zeker in het huidige tijdsgewricht is er minder ruimte om te ondernemen’, zegt hij. ‘Maar een belangrijke reden voor mijn vertrek is ook dat ik het na acht jaar bestuursvoorzitterschap echt tijd vind om iets anders te gaan doen’, aldus Bokhoven. (…)’

Uit een bericht van EBN
‘(…) Hein van Oorschot, voorzitter van de raad van commissarissen van EBN, over het aftreden van Jan Dirk Bokhoven: “EBN is een bijzonder professionele en slagvaardige organisatie en een onmisbare schakel in de Nederlandse olie- en gaswereld. Daar heeft Jan Dirk een duidelijke bijdrage aan geleverd. Het besturen van EBN in de sterk veranderde maatschappelijke context zal een van de grootste uitdagingen voor de opvolger zijn.”

Tot de vacature gevuld is, zal Jan Boekelman de functie van Bokhoven overnemen.

Bronnen
Financieele Dagblad, 9 september 2015: Topman staatsdeelneming EBN weg na verschil van inzicht
EBN, 9 september 2015: Directievoorzitter EBN legt functie neer

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.