Toyota gaat als eerste een waterstofauto in serieproductie nemen

14 oktober 2015 – Toyota komt binnenkort met de Mirai, de eerste waterstofauto in serieproductie. Het ontwerp borduurt voort op het ontwerp van de Prius, maar heeft daarbij het benzinedeel vervangen door een brandstofcel.

Hyundai heeft al een IX35 FCEV, maar nog niet in serieproductie. Ook Honda heeft plannen voor een waterstofauto in serieproductie (de ‘FCV’). Aldus meldt De Telegraaf.

Uit het bericht van De Telegraaf
‘(…) ,,Als ik naar de toekomst kijk, zie ik de brandstofcel, geen elektrische auto’s met accu’s”, zegt Toyota-ingenieur Koji Toyoshima beslist. Hij is de eindverantwoordelijke voor de Prius. ,,In 2050 zou het hele wagenpark over kunnen zijn. Tot die tijd houd je hybrides zoals onze Prius waarin elektromotoren worden gekoppeld aan diesel- en benzinemotoren.
Het grote probleem van volledig elektrische auto’s blijven de accu’s. Ze zijn te groot en zwaar. De ontwikkeling van betere batterijen gaat vooralsnog te langzaam en zelfs wanneer de technische eigenschappen in orde zouden zijn, liggen de prijzen te hoog om tot een goede businesscase te komen.” (…)’

De hoogleraar Maarten Steinbuch (TU Eindhoven) vindt waterstofauto’s geen goede ontwikkeling omdat hij het erg inefficiënt vindt eerst waterstof te maken, dat te distribueren en daarmee dan elektriciteit op te wekken.

Bronnen
De Telegraaf, 14 oktober 2015: Waterstof begint aan een inhaalrace (via Blendle)

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.