Vandaag stemmen

15 maart 2017 – Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. U kunt stemmen in elk stembureau in uw gemeente.

Uit een bericht van de Tweede Kamer
‘(…) Op uw stempas staan de bureaus die het dichtst in de buurt zijn. Voor een overzicht van alle stembureaus in Nederland, zie: www.waarkanikstemmen.info.
Met uw stempas en een identiteitsbewijs kunt u in elk stemlokaal binnen uw gemeente stemmen. Het identiteitsbewijs is een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart uit Nederland.

Ook met een verlopen identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) kunt u stemmen. Het identiteitsbewijs mag niet langer dan vijf jaar geleden verlopen zijn. Dit betekent dat op uw identiteitsbewijs bij ‘geldig tot’ 16 maart 2012 of een latere datum moet staan. Als u geen identiteitsbewijs hebt, kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. Of u kunt iemand machtigen om namens u te stemmen.

Klik voor een overzicht van alle deelnemende partijen en hun verkiezingsprogramma. (…)

Ook dit jaar zijn er stembureaus op bijzondere plekken. Wat dacht u van de stemhokjes naast de tweeduizend jaar oude tempel in het Leidse Rijksmuseum van Oudheden?
De gemeente Zuidplas heeft opnieuw een drive-instembureau. Inwoners van deze gemeente kunnen het stembureau inrijden met de auto, motor of fiets.
Ook het Leger des Heils aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam opent zijn deuren voor mensen die hun stem willen uitbrengen.
Veel verzorgingstehuizen, scholen, stations en bibliotheken richten een stemlokaal in, waar u van 7.30 tot 21.00 uur kunt stemmen. Op uw stempas staat het stembureau bij u in de buurt. (…)’

Bronnen
Tweede Kamer, 14 maart 2017: Woensdag 15 maart gaat Nederland naar de stembus

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.