Vanmiddag 15 u verkiezingsdebat over energie

12 december 2016 – Vanmiddag om drie uur is er een verkiezingsdebat over energie. VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SP en ChristenUnie doen mee. Het Energiepodium Verkiezingsdebat is via een live stream te volgen.

Het debat wordt georganiseerd door gashandelsbedrijf GasTerra.

Uit de aankondiging van het debat
‘(…) Hoe groen wordt het volgende Kabinet? Kamerleden van VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SP en ChristenUnie houden om 15:00 uur, live op NU.nl, een verkiezingsdebat over energie.
Kamerleden van VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SP en ChristenUnie houden om 15:00 uur, live op NU.nl, een verkiezingsdebat over energie.Dit jaar geeft het Kabinet 1.200 euro per huishouden uit aan subsidie voor duurzame energie. Om de klimaatafspraken van het akkoord in Parijs te halen, is echter nog veel meer nodig. De komende jaren gaat iedereen dat merken.
Waar gaan we nieuwe windparken bouwen? Halen we wijken van het gas af? Hoe gaan we om met de aardbevingen die worden veroorzaakt door de gaswinning in Groningen? En hoe houden we de energierekening betaalbaar? Energie is een belangrijk onderwerp bij de verkiezingen van 15 maart. (…)
Om 15:00 uur start op energiepodium.nl de livestream van het debat. (…)’

De volgende Kamerleden gaan in debat:

  • André Bosman, VVD
  • Carla Dik-Faber, ChristenUnie
  • Jan Vos, PvdA
  • Liesbeth van Tongeren, GroenLinks
  • Stientje van Veldhoven, D66
  • SP (in uitnodiging nog geen naam genoemd)

De middag staat onder leiding van dagvoorzitter Jeroen Smit, hoogleraar journalistiek en schrijver van ‘De prooi’ en ‘Het drama Ahold’. Het publiek zal bestaan uit ruim 100 aanwezigen uit de wereld van politiek, energie en NGO’s.

Bronnen
Energiepodium, 9 december 2016: Wordt het volgende Kabinet het groenste ooit?
Energiepodium, 17 november 2016: Uitnodiging Energiepodium Verkiezingsdebat 12 december

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.